Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Sveket mot välfärdens hjältar

På tisdagen den 26 oktober beslutade moderaterna tillsammans med sverigedemokraterna om en skattesänkning på 10 öre.
Publicerad 29 oktober 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den socialdemokatiska regeringen ger kommunerna coronastöd - så att moderaterna kan sänka skatten med 10 öre istället för att satsa på välfärdens hjältar.
Den socialdemokatiska regeringen ger kommunerna coronastöd - så att moderaterna kan sänka skatten med 10 öre istället för att satsa på välfärdens hjältar.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det kan tyckas lite in sammanhanget men det har betydelse för alla de som är anställda i Ronneby Kommun och i förläningen som bor här.

- Vi har fått ordning på finanserna är budskapet från moderaterna.

Annons

Ja, att Ronneby kommun gör ett överskott är sant, men våra nämnder gör ett prognostiserat underskott på 35 miljoner, därtill ligger ett besparingsbeting på 40 miljoner i personalkostnader.

Anledning till att Ronneby Kommun gör ett överskott är att den socialdemokratiska regeringen gjort allt vad den kan för att minimera konsekvenserna, för så väl kommuner som för näringslivet, av den pandemi vi befunnit oss i.

”Anledning till att Ronneby Kommun gör ett överskott är att den socialdemokratiska regeringen gjort allt vad den kan för att minimera konsekvenserna, för så väl kommuner som för näringslivet, av den pandemi vi befunnit oss i.”
Magnus Pettersson, socialdemokraterna Ronneby Kommun

Genom riktade statsbidrag och generella statsbidrag har det underlättat att vara kommunalråd i Ronneby. Det ska moderaterna vara tacksamma för, jag är helt övertygad att om det varit en annan regering hade det varit helt andra förutsättningar.

Istället för att pengarna ska gå till vård, skola och omsorg väljer Moderaterna och Sverigedemokraterna att sänka skatten med 10 öre för Ronnebyborna.

Alla dem som unisont fick applåder och tillrop om vilka hjältar de varit får nu ytterligare besparingar som tack från Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Undersköterskor lärare barnsköterskor med flera är inte hjälpta av en skattesänkning på 10 öre.

De barn och ungdomar som är i behov av stöd och hjälp är inte heller de hjälpta av en skattesänkning på 10 öre.

De 5-10 miljoner totalt som det handlar i den kommunal budgeten hade gjort skillnad för våra barn, unga och gamla som alla är i behov av välfärden insatser.

Nästa år är det val!

En röst på socialdemokraterna är en röst för välfärden

Magnus Pettersson, Oppositionsråd Socialdemokraterna, Ronneby Kommun

Annons
Annons
Annons
Annons