Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Sverige behöver Socialliberalerna

Många socialliberaler har hört av sig till Sveriges enda kvarvarande socialliberala parti, Socialliberalerna, och vill ansöka om medlemskap samt undrar om partiet ställer upp i kommande val.
Publicerad 4 april 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bengt Westerberg, fd ledare för liberalerna, är en av dem som efterlyser ett socialliberalt parti i Sverige. Det finns redan, menar insändarskribenterna.
Bengt Westerberg, fd ledare för liberalerna, är en av dem som efterlyser ett socialliberalt parti i Sverige. Det finns redan, menar insändarskribenterna.Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Tidigare socialliberala partiledare i Folkpartiet/Liberalerna har under den gångna veckan uttalat sig starkt kritiskt till den högersväng som deras parti gjort på den politiska arenan. De menar att alla försök att närma sig högerkonservativa, och till och med främlingsfientliga partier, är allt annat än liberalt.

Dessutom har SD’s partiledare och flera andra i toppen tydligt uttryckt att socialliberaler är deras fiender och att de önskar att Liberalerna åker ur Riksdagen.

Annons

Med detta som bakgrund argumenterar bland annat Bengt Westerberg och Maria Leissner att Sverige behöver ett nytt socialliberalt parti eftersom det finns många socialliberaler i vårt land som nu saknar hemvist och förutspås lämna Liberalerna.

”Att Socialliberalerna behövs råder det ingen tvekan om. Det finns inget annat parti som värnar om individens rättigheter i samhället.”
Socialliberalerna

Att Socialliberalerna behövs råder det ingen tvekan om. Det finns inget annat parti som värnar om individens rättigheter i samhället. Antingen slåss partierna om att företräda företagen, fackföreningarna eller etniska grupper.

Samtliga behandlar invånarna utifrån grupper, ett kollektiv, och inte som enskilda individer! Vi är alla individer som har egna tankar, känslor och behov!

Därför måste det finnas ett parti som företräder individen, vilket Socialliberalerna gör!

Samtidigt som Socialliberalerna är partiet som kämpar för människan så kämpar partiet för klimatet! Inte ens Miljöpartiet har det längre som profilfråga, utan har valt att bredda sig på bekostnad av miljöfrågorna.

Socialliberalerna sätter människan och klimatet först! Utan detta spelar det ingen roll vilken regering vi har för Sveriges framtid. Människorna i vårt land kommer få det sämre och mänskligheten kommer gå under om inte klimatfrågorna tas på fullaste allvar!

Det finns olika siffror från olika undersökningar som visar att det finns mellan 20% och 40% socialliberaler, eller sådana som sympatiserar med socialliberala idéer, i Sverige. Just nu har dessa ingen hemvist, inget parti, ingen som kämpar för dem och deras framtidstro. Sverige behöver därför Socialliberalerna!

Nick Ohlsson, Ordförande Sveriges Unga Socialliberaler

James Brocka, Partisekreterare Socialliberalerna

Valdi Ivancic, Partiledare Socialliberalerna

Annons
Annons
Annons
Annons