GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Tacksam för tillgång till peruk

Svar till Eva-Stina Johansson, ordförande i Bröstcancerföreningen i Blekinge, med anledning av att Region Blekinge höjer bidragen kraftigt till patienter som genomgår cellgiftsbehandling.
Publicerad onsdag 17:04
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
John Hansson i Ronneby är en de frisörer i länet som tillverkar peruker.
John Hansson i Ronneby är en de frisörer i länet som tillverkar peruker.
Foto: Fredrik Swensson

Oavsett vilken cancersjukdom som man blivit drabbad av så är det fruktansvärt. Men vi som har kronisk cancer är tacksamma för att kunna ta fram den där ”peruken som blivit liggande”. Och det beror också på patientens ålder. Är man lite äldre så kanske man inte tänker på ”tyg” som du tycker är billigt och bra.

Förresten så är vi cancersjuka värda mer än så. Det går inte att mäta i pengar. Tack, frisörmästare John, du vet vad du pratar om. Du träffar så många patienter så nära inpå. Jag håller med John. Att tappa håret är bland det värsta på hela resan. Jag har själv varit hos John och fått en peruk. Jag är så tacksam för att kunna ta fram den när det behövs. Eva-Stina: Du får det att låta så enkelt.

Cancerpatient med peruk