GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Tomten ville inte skrämmas

En mormor uppges av Sydöstran (24 november) ha blivit upprörd över Tomtens pratstund med barnen i Mjällby i lördags.
Publicerad torsdag 18:03
Detta är en insändare i . Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tomten, vill väl.
Tomten, vill väl.

Då Tomten ifråga är mycket populär och ofta anlitad av såväl föreningar som butiker och privatpersoner sen många år tillbaka, vågar jag lugnt och säkert påstå att hans avsikt inte har varit att skrämma någon eller skapa någon debatt i ämnet Covid eller vaccinering.

Huruvida det är ett bra tillfälle att prata om aktuella ämnen som barn stöter på i sin vardag eller inte kan man så klart ha olika åsikter om, men oavsett så har han så långt jag förstår bara pratat om det på det sätt myndigheterna rekommenderar. Och naturligtvis i all välmening, på samma sätt som exempelvis forna tiders distriktssköterska i Mjällby lovade spruträdda barn en 25-öring att köpa glass för när vaccinsprutan mot någon dåtida sjukdom var tagen.

Om detta upprört någon så är det naturligtvis olyckligt, men de flesta barn har redan skräckblandad förtjusning över själva Tomten - trots det vill ju de flesta av oss att barnen ska känna att Tomten är en godmodig, snäll, gammal man som älskar att göra barn glada och lyckliga. Och det är jag helt övertygad om att barnen på julmarknaden kände i lördags. De kom fram och pratade med honom, satt en stund bredvid på soffan, blev bjudna på en klubba och lämnade sina önskelistor.

Du mormor, som tydligen vill vara anonym, kunde ha pratat med någon av oss arrangörer direkt på plats och framfört dina synpunkter. Vi är alltid tacksamma för feedback, positiv eller negativ.

Ditt sätt att hantera det här lägger bara sordin på det hårda, ideella arbete som ligger bakom att kunna skapa den här dagen för ortsborna och barnen. Nästa jul är det kanske du som fixar julmarknad och tomte? Så att det blir exakt som du vill ha det. Hoppas att dina barnbarn hade en mysig dag på julmarknaden, i alla fall.

Med detta är saken slutdiskuterad för min del och jag vill passa på att önska Tomten, besökare och utställare en riktigt God Jul!

Heidi Persson