GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Världsarv - eller inte?

Det är fullkomligt omöjligt att förstå hur minoritetsstyret resonerar när man nu - återigen - slår fast att man har för avsikt att ”fila lite på fasad och höjd” för att trots invånarnas massiva motvilja,
Publicerad 16 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraternas Sandra Bizzozero och övriga i Karlskronas styre får snart byta jobb, spår kristdemokraterna.
Socialdemokraternas Sandra Bizzozero och övriga i Karlskronas styre får snart byta jobb, spår kristdemokraterna.
Foto: Mats Blennow

Unescos glasklara direktiv och allt sunt förnuft i övrigt, nu ändå skall försöka baxa in millenniets vansinnigaste byggnation i den världsarvsklassade stadsplanen på Trossö.

Unesco har i sitt senaste brev till kommunen varit fullständigt glasklara.

”Riv inte posthuset, det är viktigt för det arkitektoniska sammanhanget, ta ett omtag och genomför inte den föreslagna planerna eftersom universella värden riskerar att gå förlorade”.

Och ändå framhärdar alltså styret med kommunalrådet Larsson i spetsen.

Förstår man inte vad som står på spel ?

Tror man på fullaste allvar att Unesco över huvud taget tvekar en sekund att återkalla stadens världsarvsstatus ?

Har kommunalrådet, precis som så mycket annat han struntar i också glömt bort att vare sig kulturens företrädare eller kommunens innevånare vill ha bygget uppe på torget, motståndet är monumentalt.

”Har kommunalrådet, precis som så mycket annat han struntar i också glömt bort att vare sig kulturens företrädare eller kommunens innevånare vill ha bygget uppe på torget, motståndet är monumentalt.”
Kristdemokraterna, Karlskrona

Detta motstånd kokar till syvende och sist ner i väljare och röster vid allmänna val, och om kommunalrådet i spetsen för det sittande styret inte själva har begripit det betyder begreppet folkvald inte att man har rätt att konsekvenslöst agera mot kommunens bästa och medborgarnas vilja.

Magnus Larsson, Sandra Bizzozero med flera, det är dags att kontakta era tidigare arbetsgivare och meddela att era respektive tjänstledigheter inte behöver förlängas efter 11 september 2022, för planerna som kommer resultera i att Karlskrona att blir nästa plats som förlorar sin världsarvsstatus blir deras och det handlingsförlamade styrets svanesång.

Kristdemokraterna i Karlskrona

Bengt Jönsson

Billy Åkerström

Pelle Nordensson