IT-staben har femdubblats på ett år

Insändare Artikeln publicerades

Det är fascinerande att se hur förpappringen breder ut sig inom de skattefinansierade verksamheterna.

Bland annat så kan man i Läkartidningen läsa om att det numera finns mer administrativ personal än läkare i sjukvården. Även situationen i Stockholm den senaste tiden sätter igång alarmklockor som ljuder högt, är vi inte på väg åt alldeles fel håll?

Här lokalt så händer det också märkliga ting som att vid ingången till 2019 skapade Region Blekinge en stabsfunktion för IT som skulle jobba ”på strategisk och taktisk nivå” och bestå av 5 till 6 personer. Man kan kanske som lekman inse att detta kan ligga helt rätt i tiden.

Tyvärr kan man nu konstatera att det inte riktigt blev på detta viset, ty när vi nu går in i 2020 så består denna funktion av mer än 30 personer, hur kunde det gå så fel?

Ytterst ansvarig för detta är såklart Peter Lilja så frågan till honom från oss skattebetalare måste ju ändå bli, hur kunde det bli så här fel och varför lät man detta bara bli till och fortgå under 2019? Eller har man i regionen så dålig uppföljning och koll så att man efter ett år bara kan stå med facit i hand? Här från utsidan känns ju rådet givet. Gör om, gör rätt!

Eva Persson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.