Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tiden är inne för ett decentraliseringsparti

Det är valår i år, det har väl knappast undgått någon. Om ca tre månader får svenskarna rösta på det parti som de vill ska styra i 4 år. Valår innebär valfläsk.
Detta är en opinionstext i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Efter åratal av bland annat minskad självförsörjningsgrad på livsmedel, så är kanske valfläsket de urbana politikernas sätt att försöka gottgöra sin mångåriga misshandel av den svenska landsbygden? För nu haglar löften om allt till alla med i princip obegränsade resurser. Inte ens landsbygden undantas från löfteskarusellen i år, så någonstans finns kanske en insikt om att det bor kvar folk även utanför storstäderna.

Man kan använda många ord om fläsk. Att det kokta fläsket är stekt verkar i alla fall regeringspartierna S och MP börja inse. Den segregerande politik de bedrivit beträffande landsbygden, rimmar illa med deras historik som solidariska och rättvisans riddare. Sverige är idag mer kluvet än någonsin. Den urbana medelklassen trampar skoningslöst ner landsbygdsbefolkningen all djupare i leran.

Kära väljare. Ställ er frågan: Kommer all denna manna från regeringen att förverkligas? Kommer Sveriges regering, nutidens "pojken med guldbyxorna", att fortsätta dra miljard efter miljard ur fickorna även efter 9/9? Eller kommer de glömma sina löften och fortsätta centralisera, höja drivmedelsskatter, bomma igen BB på vischan, stänga byskolor med mera?

Kommer en alliansregering bry sig om landsbygden? Efter åtta års styre 2006-2014, så är det ytters tveksamt. Utförsäljningar av apotek, post etc lär följas av fler marknadsorienterade utförsäljningar. Vilket nästan alltid ger utslagning på mindre orter och gynnar storstadsområden. Är det kokta valfläsket stekt? Eller har det bara blivit härsket i den sommarhetta vi haft?

Tiden är inne för ett decentraliseringsparti att göra entré i Sveriges riksdag. Landsbygdspartiet oberoende (LPo) är redo att ta ansvar för att hela Sverige ska vara i bruk. Ett livskraftigt land där överhettade storstadsområden svalkas ner för att inte byggas sönder och förstöra både stadens charm och marken runtomkring.

En landsbygd som får tillbaka mer av alla de resurser som skog, gruvor, jordbruk, mm ger och därigenom kan börja frodas och ana optimism igen. Gör ett aktivt val för förändring om tre månader. Rösta på Landsbygdspartiet oberoende!

Erika Sörengård, partiordförande, Ervalla

Läs mer