Svar direkt: Delar av kommunalt lönesystem utom all kontroll

Insändare Artikeln publicerades
Björn Mogreen Annons
Foto: Mattias Mattisson
Björn Mogreen Annons

Svar på insändare av Carl-Martin Lanér.

Nu bakas visserligen Sydöstrans granskning i inlägget ihop även med andra mediers bevakning av det så kallade Lönekaoset – men för tydlighetens skull kanske det ändå klart bör påpekas att Sydöstrans underlag naturligtvis inte bygger på ”tyckande, och anonyma källor”, utan har hämtats inte bara från personer inifrån den kommunala verksamheten, även då personer i nyckelpositioner, som utnyttjat sin meddelarfrihet.

För oss är de alltså långt ifrån några ”anonyma källor”. Därutöver på material som hämtats ur en första och en reviderad upplaga av nämnda revisionsrapport, samt från en tidigare rådgivningsrapport från systemleverantören.

Dessutom har såväl Revisionen Karlskrona, politiken, en förvaltningschef och kommundirektören själv öppet fått lämna sina synpunkter, varav vilka flera nu återkommer i inlägget ovan.

Men för att inte förledas flytta fokus från det saken verkligen gäller, och som upprört revisionen, utlöst den ytterst ansvarige politikerns missnöje över ”den kommunala organisationens prestationer”, samt nu även oppositionsrådets skepticism vad gäller uppföljningen av revisionens kritik, och då pratar vi om delar av ett kommunalt lönesystem som under lång tid uppenbarligen varit utom all kontroll, så slutar jag svaret här.

Och ser, säkerligen i sällskap med Revisionen Karlskrona och många andra, fram emot en fullödig slutrapport vad det lider. Och en trygg och säker lönehantering av allas våra skattemedel också under 2018 och -19, tills ett helt nytt lönesystem finns i drift.

Björn Mogreen, reporter, Sydöstran