GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Aktiv Kyrka i Kyrkhult: Rösta!

I samband med att Svenska Kyrkan skildes från staten år 2000 fick Kyrkhults församling en politiskt obunden nomineringsgrupp. Den heter Aktiv Kyrka i Kyrkhult.
Publicerad 14 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kyrkhult
Kyrkhult
Foto: Sydöstran

Gruppens inställning är att partipolitiken bör lämnas utanför Kyrkans beslutande organ, både på riksnivå, stiftsnivå och på det lokalplanet, när Staten och Kyrkan har gått skilda vägar. De flesta av företrädarna för Aktiv Kyrka är sedan många år engagerade i den gudstjänstfirande församlingen som kyrkvärdar, inom diakonin, körsången, kyrkomusiken eller inom någon av de andra kyrkliga verksamheterna.

”De flesta av företrädarna för Aktiv Kyrka är sedan många år engagerade i den gudstjänstfirande församlingen som kyrkvärdar, inom diakonin, körsången, kyrkomusiken eller inom någon av de andra kyrkliga verksamheterna.”
Jan Ottosson, Aktiv Kyrka

Eftersom Aktiv Kyrka inte har någon organisation bakom, har vi inte resurser att skicka ut valmaterial till alla hushåll, men hoppas ändå på väljarnas förtroende. På stifts- och riksnivå finns en rad politiskt obundna nomineringsgrupper att välja bland.

Använd din rösträtt den 19 september!

Jan Ottosson, ordförande i kyrkorådet och tidigare kyrkvaktmästare