GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: En hatt är en hatt

En hatt är en hatt. Vissa tycker om att byta hatt för att passa in den omgivningen de vill ha något av. Andra, som nomineringsgruppen Arbetarepartiet Socialdemokraterna har samma hatt på sig oavsett omgivning.
Publicerad onsdag 18:00
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En hatt. Är en hatt.
En hatt. Är en hatt.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Vi tror på vår ideologi oavsett om vi är förtroendevalda fritidspolitiker, förtroendevalda i Svenska kyrkan eller hemma i vägföreningen.

Solidaritet är det viktigaste för oss. Vi vill ha ett samhälle där vi tar hand om varandra, ser efter varandra och där varken plånbok, kön eller klass spelar någon roll. Där alla har rätt att göra sin röst hörd oavsett sin frekvens i kyrkbänken för någons personliga tro kan ingen mäta.

Jag ställer upp på Socialdemokraternas lista för att jag tror på ideologin och var troende innan mitt medlemskap. Jag älskar att omge mig med mina nomineringskamrater för det är i kyrkan som de verkliga frågorna kommer fram och upp till ytan. Utanförskap, inkludering och en känsla av tillhörighet.

”Allt i livet är dock politik. Var du vill att barnen går i skolan, vilken apelsin du väljer i fruktdisken eller vilket fordon du tar dig fram i.”
Camilla Persson

Ska vi gå efter vilka som har rätt att rösta enligt incheckning i kyrkbänken så ska man inte ta avgift av dem som inte är frekventa. Man kan inte ta strösslet ur kakan för att man vill ha en klubb för inbördes beundran.

”Det ska inte vara politik i Svenska kyrkan.” Allt i livet är dock politik. Var du vill att barnen går i skolan, vilken apelsin du väljer i fruktdisken eller vilket fordon du tar dig fram i.

Så oavsett vad du tycker om min eller mina kamraters kandidatur i Svenska kyrkan så kommer vi alltid att ha på oss vår fina hatt med en vacker ros på.

Camilla Persson, kandiderar till Kyrkofullmäktige, Stiftsfullmäktige och Kyrkomötet för nomineringsgruppen Arbetarepartiet Socialdemokraterna i Lunds stift