GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Nej till kalhyggen

Jag har så länge jag har haft möjlighet röstat i kyrkovalet.
Publicerad 15 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SUNNE 20210628Skog, Kalhygge utanför SunneFoto Janerik Henriksson / TT kod 10010
SUNNE 20210628Skog, Kalhygge utanför SunneFoto Janerik Henriksson / TT kod 10010
Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag har alltid mer eller mindre varit engagerad i kyrkan. Jag känner mig hemma i kyrkan och kyrkorummet. Kyrkans ungdom , Scouting och när egna barnen gick i Kyrkans barntimmar, och körer. Tryggheten vid glädje och sorgceremonier bland nära.

Kyrkan behövs i vardagen, i glädje och sorg. Vi vet hur tryggt det är att luta sig mot någon som kan och Svenska Kyrkan kan! Kyrkan kan ta hand om vardagen i glädje, sorg, stora olyckor och katastrofer.

Svenska Kyrkan är och ska förbli en stark samhällsaktör!

Jag är engagerad i nomineringsgrupper ViSK - Vänstern i Svenska Kyrkan - som har funnits i nästa 15 år. ViSK är partipolitisk obunden och som riktar sig till dig som har hjärtat till vänster med grönt inslag. Jag sitter denna mandatperiod i Stiftsfullmäktige/ styrelsen som är ett mycket inspirerande och lärorikt uppdrag. ViSK arbetar för en solidarisk, klimatsmart kyrka, en kyrka öppen för alla, en omhändertagande kyrka, alla skall få finnas i verksamheten.

ViSK vill att kyrkan ska vara en part för att skapa ett jämlikt och jämställt samhälle där ALLA kan leva ett tryggt och gott liv.

ViSK arbetar med klimatfrågor. Vet du att Svenska Kyrkan är en av våra största skogsägare. Skogen har ett egenvärde för oss människor och allt levande. Kyrkan bör gång bräschen för Nej, till kalhyggesbruk. Det tar tid att bygga en skog! Vi måste arbeta med och förvalta skogen så det gynnar biologisk mångfald.

”Skogen har ett egenvärde för oss människor och allt levande. Kyrkan bör gång bräschen för Nej, till kalhyggesbruk.”
Viveka Söderdahl

Det är första gången vi ställer upp

I fem församlingar i Blekinge. Erik Ohliv, jag och Marcus Ekdahl finns på valsedeln till kyrkofullmäktige i Sölvesborgs församling, Ingmar Jeppsson i Mjällby församling, Martina Pettersson i Ronneby, Johan Eriksson i Stadsförsamlingen/Aspö Karlskrona och Ulf Hansson i Lyckå församling.

Rösta i Kyrkovalet och du ViSK-Vänstern i Svenska Kyrkan är ett bra alternativ.

Viveka Söderdahl , kandidat till kyrkofullmäktige i Sölvesborgs församling, Stiftsfullmäktige Lunds stift och Kyrkomötet