GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Nytändning i Bräkne-Hoby församling

Kyrkovalet den 19 september närmar sig med stormsteg. Varför rösta? Jo, det är en viktig demokratisk rättighet. Ta vara på din möjlighet att påverka vad din församling satsar på!
Publicerad 14 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bräkne-Hoby kyrka.
Bräkne-Hoby kyrka.
Foto: Christian Hylse

Vi vill slå vakt om kyrkans lokala förankring och självbestämmande. Att värna om den öppna demokratiska folkkyrkan där människor oavsett hur långt de har kommit på trons väg känner sig välkomna till gudstjänster och vardagsverksamhet är en viktig princip för oss. Diakonin med kyrkans sociala insatser i samhället för utsatta, äldre, sjuka och ensamma känns angeläget och vi välkomnar satsningar på barn och ungdom.

Vi är lokala bygdebor i Bräkne-Hoby församling, som kandiderar på Centerns lista till kyrkofullmäktige i Ronneby pastorat och vill beskriva vad vi bland annat vill jobba med speciellt vad gäller Bräkne-Hoby församling och dess musikverksamhet. Vi har inför årets val tidigare på eget initiativ gjort och skickat ut en broschyr om hur den kyrkliga verksamheten berör oss församlingsbor i Bräknebygden.

”Kyrkan står nu också inför en nytändning då vi hoppas att olika former av verksamhet kan åter komma ingång. ”
Centerpartiet i Bräkne-Hoby församling

Kyrkan står nu också inför en nytändning då vi hoppas att olika former av verksamhet kan åter komma ingång. Dessutom är det så att mycket ny personal anställts under pandemitiden som förhoppningsvis ska vara stationerade i Bräkne-Hoby.

Vi har fått ny präst, ny församlingspedagog (ansvarig för församlingens barnverksamhet mm), ny församlingsdiakon (ansvarig för församlingens sociala verksamhet mm), ny kantor (ansvarig för församlingens musikverksamhet). Vi ser framför oss ett positivt, nära och utvecklande samarbete framöver med den nyanställda personalen.

Hur vi vill utveckla Bräkne-Hoby församlings musikverksamhet.

• Vi vill stödja församlingens musikverksamhet med dess tre körer Axplock, Kammarkören och Barnkören.

• Vi vill utnyttja Bräkne-Hobys kyrkas fina akustik och använda den som konsertkyrka.

• Vi vill också arbeta för att olika slags musik ska ges möjlighet att finnas i kyrkan.

Vi som kandiderar har i olika sammanhang varit engagerade i vår hembygds utveckling och ser det som naturligt att tillsammans jobba för vår hembygds kyrka och församling.

Carina Olsson, Ola Pagels, Tommy och Ingegärd Persson och Lena Runesson, Centerpartiet