GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Rösta för arbetsmiljön

Du kanske inte tycker att kyrkovalet är så viktigt? Men det är det. För alla kyrkogårdsarbetare, skogsarbetare, barnskötare, målare, byggnadsarbetare, musiker, elektriker, servitriser och andra som jobbar där är det väldigt viktigt.
Publicerad 15 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kyrkogårdsarbetare har också en arbetsmiljö.
Kyrkogårdsarbetare har också en arbetsmiljö.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vi tycker att Svenska kyrkan ska vara en bra arbetsgivare för dem. Vi vill att de som styr kyrkan ska sätta värde på bra arbetsvillkor, en god arbetsmiljö och vettiga löner. Då kan vi inte låta högern styra.

Det finns andra skäl också. Kyrkan är viktig för jämlikheten. Det handlar om sådant som kostnadsfri verksamhet för barn, sommarjobb åt unga och att arbeta för jämställdhet mellan män och kvinnor.

”Även i kyrkovalet ställer partier som SD och Alternativ för Sverige upp. De är fiender till våra fackliga rättigheter och till allas lika värde.”
LO-facken, Karlshamn

Även i kyrkovalet ställer partier som SD och Alternativ för Sverige upp. De är fiender till våra fackliga rättigheter och till allas lika värde. De vill till exempel inte att de som älskar någon av samma kön ska få gifta sig med varandra.

Så kyrkovalet är ett viktigt fackligt val. Det är viktigt för alla de som arbetar i kyrkan, för jämlikhetsarbetet och för att kyrkan inte ska tas över av högerkrafter och rasister.

Därför stöder LO Socialdemokraterna i kyrkovalet, och därför hoppas vi att du och alla andra som är medlemmar i kyrkan går och röstar på söndag.

Fredrik Nilsson. Gitte Ejdetjärn. Bo Sandgren. Linda Winnetoft. Torgny Lindqvist. Charlotta Svensson. Sven-ingvar Petersson, LO-facken i Karlshamn