GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Socialdemokraternas floskler

Replik till Socialdemokraternas insändare i Sydöstran, ”En kyrka för alla eller bara för vissa?”, den 17 september.
Publicerad 17 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Aron Emilsson, Sverigedemokratisk kyrkopolitiske företrädare, bemöter socialdemokraternas insändare.
Aron Emilsson, Sverigedemokratisk kyrkopolitiske företrädare, bemöter socialdemokraternas insändare.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Jesper Eneroth (S) och Birger Vernersson (S) anför i debattartikeln en rad floskler och förtalsliknande lögner om Sverigedemokraterna. Fakta är att vi utifrån Bibelns uppmaning inte vill göra skillnad på människor och dess värde, vi vill tillämpa den bibliska förvaltarskapstanken vad gäller samfundets ekonomi, kulturarv, skogsbruk med mera.

”Vi vill inte använda kyrkan som en politisk plattform till skillnad från Socialdemokraterna. S skyr inga medel för att behålla makten över Svenska kyrkan.”
Sverigeddemokraterna

Vi vill inte använda kyrkan som en politisk plattform till skillnad från Socialdemokraterna. S skyr inga medel för att behålla makten över Svenska kyrkan.

S menar att "viktiga värden står på spel" i kyrkovalet. Det är sant. S släpper in imamer att predika i våra kyrkor, vill öppna för samarbeten med, och är beredda att sälja kyrkor, till islamistkopplade organisationer. Det är viktiga värden vi aldrig kommer att kompromissa kring. Svenska kyrkan ska vara en klassisk kristen konservativ kyrka som fokuserar på sina bekännelseskrifter, dess kristna tro och lära – inte andra religioner.

S menar att alla ska känna sig hemma i Svenska kyrkan. Det låter bra, men i praktiken har medlemmar i kyrkan som - hör och häpna - har en vanlig kristen tro på Jesus på biblisk grund, frysts ut av den vänsterliberala ledningen i kyrkan. Socialdemokraternas ord om att alla ska känna sig välkomna är bara tomt prat, ett hyckleri utan dess like. Vi vill att Svenska kyrkan ska möta hela det svenska folkets andliga behov, oavsett vem du är eller vad du har med dig i bagaget. Alla som vill ska kunna söka Guds nåd och omvändelse till den kristna tron.

S tillskriver oss som högerkonservativa och att vi vill vrida klockan tillbaka. Här avslöjar S sin okunskap. S vill att kyrkan ska ersätta den tidlösa och heliga skriften, Bibeln, och hela den kristna tron med sin progressiva ideologiska vänsterliberala politiska agenda. S vill få detta att handla om rikspolitiska frågor, medan vi vill att kyrkan i grund och botten ska handla om teologiska frågor. SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen.

Aron Emilsson (SD), gruppledare SD i kyrkomötet