GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkovalet: Wernersson hör vad han vill höra

Sverigedemokraterna står upp för alla människors lika värde inför Gud och har aldrig sagt att vi vill tillbaka till 40-talet.
Publicerad 17 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna vill ha en klassisk kristen kyrka.
Sverigedemokraterna vill ha en klassisk kristen kyrka.
Foto: arkiv

Vi har sagt att vi vill ha en klassisk kristen kyrka med Jesus, Bibeln och bekännelseskrifterna i centrum. Vi vill inte avveckla klimatarbetet utan vill avveckla ineffektiva och ogenomtänkta klimatlösningar och istället prioritera lösningar som på riktigt förbättrar klimatet.

Svenska kyrkans jämställdhetsarbete går ut på att ha en jämn fördelning inom kyrkan, en åsikt vi delar. För att långsiktigt kunna säkerställa jämställdhet i samhället behöver man stimulera jämställdhet även inom kyrkan. Vi vill därför dra ner på det interreligiösa arbetet där man samarbetar med extrema islamska organisationer, bland annat Islamic relief, som har en helt annan syn på jämställdhet.

Vi vill se en psalmbok med en mångfald av psalmer, både gamla uppskattade psalmer som ”Fädernas Kyrka” och nya dito.

””Vi vill se en psalmbok med en mångfald av psalmer, både gamla uppskattade psalmer som ”Fädernas Kyrka” och nya dito.””
Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna inom kyrkan prioriterar arbetet med våra äldre, barnverksamheterna, missionsarbetet och bevarandet av våra kulturbyggnader.

SD:s ledord är Tro och tradition vilket vi förstår skrämmer Wernersson som vill liberalisera kyrkan och ställa vårt kristna arv på ända. Det ställer vi naturligtvis inte upp på!

Daniel Engström, (SD), Kandidat till kyrkomötet #1, Landskrona

Ronnie Nilsson, SD), Kandidat till kyrkomötet #3, Lyckeby