GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lyft klimatfrågan – nu!

Till Politikerna: Starta nu!
Publicerad 25 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lyft klimatfrågan över partipolitiken, ta tuffare beslut! Trygga våra barns och barnbarns framtid så långt det går !!!

Det ska inte bara vara Greta och hennes jämnåriga, i bästa fall deras familjer och vi lite äldre som ska ta tag i det allra viktigaste för vår planet. De negativa förändringarna i klimatet (som avskogning, inom jordbruk, i fiske och allmän miljöförstöring) och som vi själva har skapat måste rättas till.

Och det gäller att STARTA NU!

Vi måste allihop hjälpas åt att få er politiker att sätta i gång. Åtgärder att ta till kan helt enkelt vara direkta klimatransoneringar per hushåll, men också att kraftigt höja priserna på allt som är fossildrivet. Enligt en organisation ” Klimatsvaret – CCL Sverige” ska då avgiften vara så hög att utsläppen från trafik och på flygbiljetter ska minska med tio procent per år.

Klimatsvaret föreslår också att statens hela intäkt från dessa avgiftshöjningar sedan ska delas ut i lika delar till alla vuxna medborgare och halv del till vårdnadshavaren för varje barn. Det kommer göra att många vinner på ett sådant förslag.

Vi är bra på att organisera oss! Vi borde ställa oss framför alla bensindrivna bilar och säga: Stopp!

Och lägg också en stigande avgift på skogsavverkningen!

Min slutsats är alltså:

Vi måste få våra politiker att fatta riktigt radikala beslut för att minska koldioxidutsläppen! Barn och barnbarn måste få en framtid. Det är vårt (= alla medborgares ) jobb: Att starta NU!

Mari Ann Regen