Lyft klimatfrågan – nu!

Insändare Artikeln publicerades

Till Politikerna: Starta nu!

Lyft klimatfrågan över partipolitiken, ta tuffare beslut! Trygga våra barns och barnbarns framtid så långt det går !!!

Det ska inte bara vara Greta och hennes jämnåriga, i bästa fall deras familjer och vi lite äldre som ska ta tag i det allra viktigaste för vår planet. De negativa förändringarna i klimatet (som avskogning, inom jordbruk, i fiske och allmän miljöförstöring) och som vi själva har skapat måste rättas till.

Och det gäller att STARTA NU!

Vi måste allihop hjälpas åt att få er politiker att sätta i gång. Åtgärder att ta till kan helt enkelt vara direkta klimatransoneringar per hushåll, men också att kraftigt höja priserna på allt som är fossildrivet. Enligt en organisation ” Klimatsvaret – CCL Sverige” ska då avgiften vara så hög att utsläppen från trafik och på flygbiljetter ska minska med tio procent per år.

Klimatsvaret föreslår också att statens hela intäkt från dessa avgiftshöjningar sedan ska delas ut i lika delar till alla vuxna medborgare och halv del till vårdnadshavaren för varje barn. Det kommer göra att många vinner på ett sådant förslag.

Vi är bra på att organisera oss! Vi borde ställa oss framför alla bensindrivna bilar och säga: Stopp!

Och lägg också en stigande avgift på skogsavverkningen!

Min slutsats är alltså:

Vi måste få våra politiker att fatta riktigt radikala beslut för att minska koldioxidutsläppen! Barn och barnbarn måste få en framtid. Det är vårt (= alla medborgares ) jobb: Att starta NU!

Mari Ann Regen

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.