GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: ”Medborgerlig samling följer folkets vilja”

Nya tider kräver förändring. År 2020 är här och med det nya vindar i Blekinge. I en tid när de etablerade partiernas förtroende stadigt sjunker i opinionsmätningarna finns det utrymme för dem som såg framtiden komma.
Publicerad 4 februari 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Gunnel Persson

Väljarna glömmer inte Decemberöverenskommelsen (DÖ). De glömmer inte heller Januariöverenskommelsen (JÖK) och vilka som lät det ske. När förtroendet för den politik som fördes, eller inte fördes, började kapsejsa gav det utrymme för nya vindar.

Nya vindar som nu står upp för de folkliga värderingarna och det nya samhälle vi ser i dagens Sverige. Vi vaknar ständigt upp till nya skjutningar, bombdåd och våldsbrott.

När de stora partierna väljer att hålla upp fingret för att känna hur vinden blåser och därefter bestämma sin åsikt, så väljer Medborgerlig samling att hålla upp armen för att visa vägen vi ska gå. Vi tänker gå den väg som gemene man känner igen och som ska visa vägen för dem som sitter i riksdagen. De ska följa folkets vilja och inte tvärtemot. Politiken och de platser den har, ska inte vara ett självutnämnt ändamål för individen utan en plattform för att förändra det som är fel i vårt land. Så ser det inte ut i dag.

Vi skulle aldrig godkänna varken DÖ eller JÖK.

Makten ska komma från folket och den måste sedan riksdagen lyssna på.

Vi tror på dig och den potential just du har.

Vinden har vänt och en ny folkrörelse seglar fram.

Vill du, så får du följa med.

Emilie Pilthammar

Medborgerlig Samling Blekinge