Minska antalet styrelseledamöter!

Insändare Artikeln publicerades
Nils Henmyr, Olofström: – Som gammal föreningsledare kan jag inte låta bli att fundera över varför Sara R ratades.
Foto: Gunnel Persson
Nils Henmyr, Olofström: – Som gammal föreningsledare kan jag inte låta bli att fundera över varför Sara R ratades.

Jag var en av dem som nominerade Sara Rudolfsson som Kommunstyrelsens ordförande vid Olofströms Arbetarekommuns nomineringsmöte. Jag tycker hon var outstanding bland övriga, som först var föreslagna. När sedan Morgan Bengtssons namn dök upp har jag inget att erinra efter att ha tagit del av delar av hans meritlista.

Men, som gammal föreningsledare kan jag inte låta bli att fundera över varför Sara R ratades, och jag tror att det kan bero på att det kan vara svårt att bryta en grupp, även om man är medlem. Det må vara i en ideell förening, ett jaktlag eller som i detta fall en styrelse i Olofströms Arbetarekommun, i synnerhet som styrelsen består av 30 personer. För det är väl ändå så att en grupp som arbetar mot ett gemensamt mål håller ihop.

Min erfarenhet av politik är begränsad, men jag vill ändå råda Olofströms Arbetarekommun att minska antalet styrelseledamöter. Jag bedömer det som tungrott och byråkratiskt att samla en så stor styrelse och dessutom svårt för någon som ifrågasätter etablissemanget att göra sin röst hörd.

Jag blev imponerad över den höga etik som rådde på nomineringsmötet och Johnny Andreassons sätt att leda mötet. Ingen smutskastning av icke närvarande personer och alla fick komma till tals utan att bli avbrutna.

För cirka 80 år sedan åkte jag med min pappa på pakethållaren de cirka 3 kilometerna till Vilshult, där Socialdemokraterna visade en propagandafilm på en laduvägg. Vrid inte klockan tillbaka! hette filmen och den gjorde ett starkt intryck på mig. Det har måhända påverkat min politiska inriktning. Ett år gjorde jag en deal med Bo Edenborg i Folkpartiet. Om han blev medlem i Trädgårdsföreningen och hjälpte till att politiskt driva att en kryddträdgård kom till stånd i Holje Park, skulle jag rösta på honom det året. Så skedde och Bo var medlem under många år. Han var en hängiven trädgårdsälskare och vurmade för en blomsterfestival i Olofström.

Nils Henmyr

Olofström

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.