1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insändare: ”Nytt anfall mot högskolan i Karlshamn”

Jaha och nu var det dags igen. Förra gången Karlskrona anföll högskolan i Karlshamn ville de lägga ner och flytta allt till Karlskrona. Det var på håret att de lyckades. Men med gemensamma krafter stoppade vi förslaget.
Förslaget om omorganisation av spelutbildningar blir förödande för BTH i Karlshamn, skriver Lasse Hasselgren.
Foto: Gunnel Persson

Vi stoppade förslaget men ledningen för BTH la det i en byrålåda. Där låg det under två års tid och glödde. Och se – nu tog det fyr igen.

Den här gången vill man flytta alla spelutbildningar till Karlskrona. Vilket vansinne och vilket slöseri med tid och pengar. Det var i Karlshamn som spelutbildning föddes. I dag finns en väl utvecklad infrastruktur runt spelutbildningen. Varför slå sönder ett vinnande koncept?

Skulle all spelutbildning koncentreras till Karlskrona skulle det inte dröja länge innan högskolan i Karlshamn dog helt. Det BTH föreslår ska läggas i Karlshamn är en mindre kurs i ljud och några kortare kurser inom humaniora. Det blir rena rama digerdöden för Karlshamn. Sakta men säkert.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Nej – då är det bättre att centralisera all spelutbildning till Karlshamn. Här finns kompetens och erfarenhet och även ett väl utvecklat spelkluster som är väl känd långt utanför Sveriges gränser. Tydligen är både Sony och Microsoft beredda att ta tåget till Karlshamn.

Det är precis som Mattias Nygren säger att BTH har missat en del möjligheter och gjort en del misstag under åren. Ett av de stora misstagen var att lägga ner SOFE. En mycket bra utbildning i spelgrafik. Ett annat misstag var att lägga ner högskolan på Soft Center i Ronneby och flytta allt till Karlskrona.

Finns det ingen som kan förklara för ledningen i högskolan vad som menas med BTH, Blekinge Tekniska Högskola, det heter inte KTH, Karlskrona Tekniska Högskola. I alla fall inte ännu!

Lasse Hasselgren

Karlshamn

Läs också:

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Sport

Mostert och Tegelbjaerg nya Sverigetvåor

Flera KA 2:are klättrade på rankingen

Ronneby

Ny singel från Ronnebyartist

Jobbar på platta.