unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Öppna biblioteken i Sölvesborg

Återigen har SD och Samstyret åsidosatt den kommunala demokratin. Fritid- och kulturnämndens ordförande har utan att kalla till nämndsmöte diktatoriskt bestämt att biblioteken fortsatt skall hållas stängda. Det visar på ett förakt för den demokratiska processen.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi kräver att nämnden omedelbart kallas till sammanträde och att frågan om biblioteken och musikskolan skall öppnas bereds och beslutas i nämnden. Ledamöterna där år valda för att framföra väljarnas mening, men den möjligheten berövar SD och Samstyret dem. Ytterst anmärkningsvärt!

Samma elever kan vara på fritidsgården, vara i skolan – men inte på musikskolan eller låna böcker?

Vi är helt övertygade om att personalen på såväl biblioteken som musikskolan är fullt kapabla att organisera sin verksamhet på ett sätt som också följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Öppna musikskola och bibliotek, men behåll möjligheten till distansundervisning och hemkörning av böcker för dem som behöver den tjänsten.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Willy Söderdahl

Gruppledare vänsterpartiet Sölvesborg

Susanne Johansson

Ledamot vänsterpartiet i fritid- och kulturnämnden