unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Öppna Sölvesborgs bibliotek

Biblioteket i Sölvesborg fyller en viktig social och kulturell funktion för många som bor och verkar här. Att det hålls stängt får mycket negativa konsekvenser. Det är dags att öppna igen.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I samband med utbrottet av covid-19 i början av året var det en mycket osäker situation och då tog en enad krisledningsnämnd ett beslut om tillfällig stängning. I dag vet vi mer och det är dags att våga omvärdera tagna beslut.

Redan i juni la vi Socialdemokrater fram förslaget om att öppna till Krisledningsnämnden. Förslaget röstades ner av Samstyret. Nu den 19 augusti la vi åter fram förslaget om öppnande men detta röstades ner igen.

Vi tycker att vi i Sölvesborgs Kommun ska följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har och vi vet att verksamheterna i kommunen har mycket kompetent personal som kan hantera situationen väl.

Vi tycker att det är beklagligt att styret väljer att inte lita på de anställda och gå på riktlinjerna som övriga bibliotek i Sverige följer. Vi tycker också att det är beklagligt att styret inte lyssnar på invånarna som vill att biblioteket ska hålla öppet. Vi tycker att det är dags att öppna biblioteket i Sölvesborg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Johanna Beijer (S)

Oppositionsråd, 2:e vice ordförande Kommunstyrelsen

Roine Olsson (S)

Ledamot Kommunstyrelsen

Viveka Olofsson (S)

Ledamot Kommunstyrelsen