Politiskt spel är Vänsterpartiets nya strategi

Insändare Artikeln publicerades

Vän av ordning reagerar på min krönika kring den alliansen i svensk politik.

Först till sakfrågan kring kommuner och regioners ekonomi. Alla inser säkert behovet av ökade resurser för att klara välfärden. Dessvärre är den frågan betydligt större än kortsiktiga resurstillskott oavsett om det är 5 eller 7,5 miljarder. Trots tillskotten fattas åtskilliga miljarder för att säkra välfärden.

Det jag reflekterade kring var det faktum att Vänstern nu oblygt förhandlar med och söker stöd hos högerkrafterna. Detta från ett parti som ofta framställer sig stå över det politiska spelet men som nu har upphöjt det till sin yttersta strategi. En märklig utveckling som det är värt att fundera kring.

Mats Johansson

Krönikör Sydöstran

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.