1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

S ser till att dörren till närakuten hålls stängd

Nej, den nya regimen i Blekingeregionen (tidigare landstinget) får ingen hjälp av Socialdemokraterna att äntligen förbättra akutvården för alla invånare i länets tre västra kommuner. Som Sydöstran och BLT berättat lade de krokben för att redan till årsskiftet kunna öppna denna av alliansen utlovade mottagning.
Bengt Olof Dike beklagar att Socialdemokraterna sa nej till en närakut i Karlshamn.
Foto: Gunnel Persson

I sistnämnda tidning skyller nämndens ene S-företrädare, Markus Alexandersson, på konstruerade nackdelar, som "måste utredas ytterligare" och lägger sedan ut en text, vilken verkligen avslöjar den obotfärdiges förhinder.

Tänk i stället om Alexandersson sagt så här och röstat ja:

– Mitt parti ska på alla sätt verka för den mer än välbehövliga och länge efterfrågade akuten. Västblekingarna måste snabbt kunna komma in för ett akut omhändertagande vid olycksfall och andra medicinskal händelser. Det finns inga som helst oöverkomliga problem för att göra detta omöjligt. Karlshamnslasarettet är stort, har tidigare haft en välfungerande akutmottagning, som mina partivänner, Kalle Sandström och Jan Björkman tyvärr mot givna muntliga och skriftliga vallöften avvecklade. Därmed svek de grovt väljarna. Det ska seriösa politiker aldrig göra.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Men detta säger alltså inte Markus Alexandersson. Som en ditplacerad och alltid obrottsligt lojal tennsoldat står han – som Sandström och Björkman – i givakt framför tilltänkta närakutdörrar i Karlshamn och ser till att de hålles stängda.

Vad man än må säga om denne partiföreträdare i den politiska karriären, är hans lojalitet sannerligen inte hos väljarna och invånarna i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. Det bör vi komma ihåg.

Bengt Olof Dike

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Ronneby

Street race lockade 100-tal fordon

När polisen kom till platsen var majoriteten borta.

Karlshamn

10 år sedan branden på Eriksberg

”Idag har vi glädjen att vattna av annan anledning”.