Sällan har någon tom tunna skramlat mer

Insändare Artikeln publicerades

Till skillnad från Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna så menar vi allvar med våra investeringar i välfärden säger Sandra Bizzozero i onsdagens Sydöstran.

Samtidigt som kommunen står inför sin största ekonomiska utmaning på många år, med bland annat troliga uppsägningar som följd fortsätter den styrande minoriteten att driva sin vansinniga reformagenda.

Fria arbetsskor, fria arbetskläder, ”gratis” kollektivtrafik för äldre och minskad arbetstid med bibehållen lön är bara ett urval av alla de vallöften som skall realiseras.

Som grädde på moset skall man dessutom låna en en kvarts miljard till ett illa genomtänkt och för sitt tänkta syfte redan innan byggstart för litet kulturhus.

Nej Sandra, ditt prat om ansvarstagande är inget annat än ett desperat försök att sminka en gris. Pengarna från staten lär försvinna rätt in det svarta hål som i Karlskrona kallas kommunkassan.

Det välfärden i Karlskrona behöver är kristdemokratiska nejsägare. Modiga politiker som vågar säga nej till dyra kommunala skrytbyggen och istället prioriterar äldreboenden och ökad personaltäthet i förskolan. Skattebetalarnas pengar ska inte gå till stora ”sätta-kommunen-på-kartan-projekt”.

Kristdemokraterna i Karlskrona

Bengt Jönssson ordförande

Billy Åkerström gruppledare

Pelle Nordensson politisk sekreterare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.