Insändare: ”Samstyret vrider klockan tillbaka”

Insändare Artikeln publicerades

Svar på Louise Erixons insändare om befolkningsökning: Lögn, lögn och förbannad lögn. Som brukligt när man vill lura folk att tro på sin egen "vision".

Jag var med och tog fram kommunens vision 2006 i full enighet med alla då valda partier i kommunen och den visionen resulterade i en framtidssyn för Sölvesborg som en välkomnande och varm kommun som människor skulle vilja flytta till.

Vi planerade för kollektivtrafik, bostäder, förskolor, skolor och mark för företagare genom översiktsplaner. Detta i full enighet och hade inte ett dugg att göra med invandring eller flyktingar då.

Att sedan SD med sprattelgubbar sprider lögner om detta är ren populistisk, rasistisk propaganda.

Att en kommun behöver tillväxt för att bibehålla välfärd och service är nog en sanning för alla, och det lyckades vi bra med till 2019. Nu vrider Samstyret klockan tillbaka till en tid då konservativa värderingar ska råda och där man inte ska ifrågasätta styret. Borta är demokratin där man kommer överens över partigränserna för medborgarnas bästa och lyhördhet är obefintligt.

Hoppas innerligt att detta får ett slut innan hela vår kommun blivit en konservativ borg dit ingen vill flytta.

Christina

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.