unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

SD:s politik bygger på fakta

Svar på insändare den 14 okt. "Vårt ansvar för demokratin”.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det talas ofta om populism i dag, som det vore något nyuppkommet och högerinriktat men faktum är att begreppet är över 100 år gammalt och utövas mestadels av partier och presidenter från extremvänstern. Politiker och tyckare använder sig gärna av begreppet populism när de ska beskriva andras förslag och åsyftar att förslaget är framlagt enbart i ett populärt syfte. Detta har inget med ideologin populism att göra utan kan snarare beskrivas som opportunism. Andra beskriver felaktigt att populism letar efter syndabockar, så även insändaren jag ger svar på men det är även det fel. Populism bygger på tre kärnor. Folket, eliten och den allmänna folkviljan med inspiration från såväl franska revolutionen som Abraham Lincoln. Populismen menar på, utan undantag, att man företräder hela befolkningen i motsats mot demokratiska partier som enbart företräder de som röstat på en. Här fallerar en stor del av tänket om att vi Sverigedemokrater skulle vara populister. Vi företräder de väljare som röstat på oss i valen genom den politik vi för. Vi har aldrig någonsin hävdat att vi har exklusiv rätt på att tala för hela befolkningen i samtliga frågor vi anser är viktiga, närmast tvärtom. Vi förespråkar vår politik och de medborgare som tilltalas av de lösningar vi har, de röstar på oss.

Sverigedemokraterna står för ett exklusivt, inte exklusiv svenskt medlemskap där medborgarskapet har en innebörd. Vi ställer krav på våra medborgare och med det får individer tillgång till det välfärdssystem som generationer av människor genom historien byggt upp. Idag ser vi istället en försvarsminister från Irak och en afghansk regeringsmedlem som uppbär bidrag från svenska skattebetalare, fusk med samordningsnummer och upp emot 30 personer som bor på samma adress med syfte att suga ut så mycket som möjligt av våra skattepengar. Detta är inte flyktingar, de är kriminella och bör behandlas även så.

För oss betyder generationer av människors slit och uppoffringar något, deras delaktighet i välfärden ska behandlas med respekt. Avsaknaden av de krav vi förespråkar har skapat den segregation som vi nu läser om varje dag med våldsbrott, otrygghet, främlingsfientlighet och olika levnadsvillkor som resultat. Våra krav på skyldigheter upprätthåller den inkludering som vi alla eftersträvar genom att respektera den demokrati och yttrandefrihet vi har som grund, vår historia, kultur, traditioner och inte minst vårt språk. Vi ser det socialkonservativa folkhemmet som en plats där individer kan utvecklas och samhörighet är norm. Det har länge funnits en konsensus bland media och andra partier att inte prata om de problem som speglar den verklighet vi lever i. Vi har, så länge problemen funnits talat öppet om denna ”åsiktskorridor” och som enda parti under en väldigt lång tid tagit ställning för individen och förespråkat deras verklighet. Det om något är att stå för öppenhet och demokratiska värden.

Sverigedemokraternas politik kommer aldrig byggas på känsloargument och symbolpolitik utan på förslag som är väl underbyggda av fakta och människors verklighet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Camilla Karlman

Distriktsordförande Sverigedemokraterna Blekinge