Ska verkligen bågskyttarnas lokal rivas?

Insändare Artikeln publicerades
Anders Rönndahl är ordförande i Olofströms bågskytteklubb.
Foto: Lena Ehring
Anders Rönndahl är ordförande i Olofströms bågskytteklubb.

Hur står det (s)till i kommunen? På omvägar får jag höra att bågskyttelokalen kommer att rivas! Jo det diskuteras, för kommunens budget går ju inte ihop.

Det hade ju varit på sin plats om någon från de styrande hade tagit sig besväret att besöka och fråga oss bågskyttar vad vi kan göra!

Ingen har sagt ett ljud till bågskytteklubben eller UF Contact som också har möten och sekretariat i hallen vid tävlingar! Jag läser i Olofströms plan för kommunen: barnen i centrum. Aktiv fritid med tillgång till olika fritidsaktiviteter.

Vi måste väl kunna erbjuda ungdomar fler idrotter än de stora idrotterna som fotboll, hockey och bandy? I över 60 år har bågskytteklubben slagits för att synas i centrum med andra idrotter.

I somras kom jag hem från semestern och skulle ner och träna på vår uteträningsbana, men den hade förvandlats till en arbetsplats för dumpers, caterpillars och grävskopor! Vad hade hänt? Ingen har sagt ett ljud till oss om någon skyddsvall.

Hur fungerar kommunikationen i kommunen ut till medborgarna? Hur mycket kostade projektet?Jag har letat men inte funnit någon kostnad för det. Förresten åkte min morfar skridskor när Holjeån hade svämmat över redan på 1920-talet, och jag själv på 60-talet. Troligen kommer ingen katastrof att drabba oss nu mer än tidigare. Den största katastrofen är redan här! Ni som styr i vår kommun: stoppa rivningen av bågskyttelokalen! Hoka Hey!

Anders Röndahl

Besviken ordförande i bågskytteklubben

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.