unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skapa trygghet i Karlskrona

Många medborgare i Karlskrona kommun upplever sig inte längre lika trygga som förr och det finns en utmaning i hur människor upplever sin närmiljö och de offentliga platser som vi alla delar.
Kristdemokraterna vill se fler ordningsvakter i Karlskrona.
Kristdemokraterna vill se fler ordningsvakter i Karlskrona.
Foto: Tommy Svensson
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Trygg och säkerhet är några av de viktigaste delarna i samhällskontraktet och Kristdemokraterna i Karlskrona kommer därför aldrig att acceptera att människor i olika delar av Karlskronas kommun får sin frihet begränsad och livskvalitet försämrad på grund av otrygghet och kriminalitet.

Trygghet kan definieras som en känsla som människor kan uppleva på olika sätt i offentliga miljöer, till exempel ett centrum eller inom bostadsområden. Att en plats upplevs som trygg eller otrygg betyder inte nödvändigtvis att platsen i praktiken är säker eller osäker att vistas på.

Upplevelsen är subjektiv och härstammar ur människors egna erfarenheter av faktorer som ger upphov till trygghet eller otrygghet. Upplevelsen av trygghet på en plats kan även präglas utav rykten och tidigare händelser, dess fysiska utformning samt kontakten med omkringliggande miljöer.

Kristdemokraterna i Karlskrona är djupt bekymrade över att människors frihet kringskärs av våld och kriminalitet och vi vill därför se kraftfulla insatser för en ökad trygghet och föreslår nu bland annat fler kommunala ordningsvakter och införande av trygghetsvärdar samt kameraövervakning på de offentliga platser där människor upplever otrygghet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Bibliotek, skolgårdar, parker, idrottsanläggningar och simhallar tillhör oss alla och ska självfallet vara platser som är fredade från stök, otrygghet och våld, varför KD i Karlskrona föreslår denna mycket angelägna satsning.

Carina Olsson

Bengt Jönsson

Billy Åkerström

Pelle Nordensson

Kristdemokraterna i Karlskrona

Läs mer

Sölvesborg

Körkortslös och narkotikapåverkad körde med husvagn

Döms för flera brott.

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Person andades in rök vid torrkokning i Karlskrona. Brand på boende i Osby.

Karlskrona

Paddlade från Polen mot Karlskrona – fick skjuta nödraketer vid Öland

Räddades av kustbevakningen

Arkivbild.

Karlskrona

Karlskrona: Utryckning efter torrkokning i lägenhet

En person togs om hand av ambulanspersonal.

Brand i industri var ingen brand

Karlskrona

Brand i industri var ingen brand

Automatlarm gick igång.

Bakslag för KHK – spelarna kommer inte

Sport

Bakslag för KHK – spelarna kommer inte

”Förbundet har förhalat processen” – en tredje kanadick var också klar