1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insändare: ”Smörgåstårtan - en skam för vår matkultur”

Förr var det vanligt på kalas att man bjöds på små bredda smörgåsar, så kallade sandvikare. Numera ser man dem mera sällan på begravningar.
Smörgåstårta
Foto: Mark Hanlon

Så småningom började man skära brödet på andra hållet och lägga olika sorters pålägg intill varandra. Landgången var skapad och uppfyllde fortfarande kraven på god smak, lukt och såg aptitlig ut.

Sen tog helvetet överhanden när man började lägga olika pålägg ovanpå varandra. Man blandade ägg, ansjovis, ost, skinka, tomater och lite grönt med mängder av majonnäs. Man toppade smaksensationen så att säga.

Denna negativa utveckling kan nog inte brytas och det kan väl bara innebära att nästa steg blir en mixad blandning. Stavmixern får göra sitt och nu har vi en ''smörgåsmix''. Smaken finns där men de övriga kraven har man övergett. Förtuggat kan man också kalla det.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Nej det var väl ändå mycket bättre förr?

Bosse Ohlsson, Edenryd

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.

Karlskrona

Få har hamstrat mat under coronaepidemin

Endast 22 procent har bunkrat upp med livsmedel under inledningen av coronakrisen.