Socialdemokraterna tar avstånd från sin egen politik

Insändare Artikeln publicerades

Vänsterpartiet tar nu ansvaret för välfärden genom att driva igenom mer statsbidrag till kommunerna. Målet var tio miljarder kronor för 2020.

Om det hade det gått igenom hade vi inte behövt de besparingar på 40 miljoner kronor som vissa partier beslutat om i Karlskrona (faktiskt alla utom V och MP...). Nu blev det i första steget halva det beloppet, vilket alla verkar vara glada över. Alla verkade också lättade och glada över att V för ett par veckor sedan drev frågan om att inte stänga merparten av alla arbetsförmedlingar och införa "kaos-privatiseringar", ett förslag som fick bred majoritet och röstades igenom.

Gladast av alla borde ju S vara då V nu drivit igenom en politik som de själva inte kan göra eftersom de är bakbundna av Januariavtalet. Man blir därför högst förvånad när Mats Johansson i Sydöstran skriver nedsättande om "alliansen mellan V och högern" och att V inte längre har en kompass.

Det är på plats med litet reflektioner. Socialdemokraterna har minskat skatten för Sveriges rikaste män med sex miljarder kronor och Socialdemokraterna för en politik utifrån 73 stycken listade krav från Centerpartiet (Januariavtalet). Har man inte läst igenom denna uppgörelse rekommenderar jag det.

Att S ändå fick förtroendet att styra Sverige kanske var det bättre alternativet av två dåliga - men att representanter för S nu verkar ta avstånd från sin egen politik och hånar andra som gör det åt dem, det är oerhört märkligt, ja rent av förvirrande. Eller menar du, Mats Johansson, att du personligen inte tycker att det är en bra idé att vi fortsatt satsar på lärare i klassrummen och undersköterskor i hemtjänsten?

Vän av ordning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.