Spara inte bort talpedagogerna

Insändare Artikeln publicerades

Ganska bra med besparingar, men att Karlshamns kommun vill spara i fel ände är värdelöst.

Min son med en försenad språkutveckling, som verkligen har kämpat för att lära sig ljuda fram ord efter ord, ska inte få längre stöd av kommunens specialpedagog. Han har gått till logoped (landstinget) en gång i veckan när han gick i förskolan. Sedan tog skolan/kommunen över och han har fått otroligt mycket hjälp av pedagoger.

Trots att han går i trean behöver han fortfarande regelbunden träning, han har dessutom fått rätt till särskilt stöd av den anledningen. Nu ska kommunen spara pengar och dra in en tjänst av en duktig specialpedagog. Det är inte kommunens ansvar, det är landstinget som ska stå för ”sjukvårdskostnader”.

När min son gick till logoped var det svårt att få tider, eftersom de hade svårt att få tag i personal. Nu finns det dock bra personal hos kommunen som inte längre får utöva sina tjänster i skolverksamheten. Det kommer att sluta illa när alla ska söka vård hos talpedagoger som inte finns tillräckligt tillhanda på landstinget. Illa när alla behöver skjutsa sina barn fram och tillbaka varenda en, då tänker vi ju bara på den ekonomiska biten (precis som kommunen gör), inte ens på miljön.

Kommunen väljer att strunta i barnens utveckling! Min son riskerar att tappa språkutvecklingen, så att han inte kommer klara av att få ett bra jobb i livet. Då blir det så att han kommer att leva på skattepengar istället för att betala skatt. Hoppas då att sina klasskompisar tjänar skattepengar, annars är framtiden väldigt osäkert för mitt barn.

Jag vet att en utredning pågår, men det är nu kommunens beslut ska påverkas! Såklart är det inte bara pedagogers ansvar att min son tränar uttal, även vi föräldrar krävs för det, men det gör vi med all den kraft vi ha!

Upprörd mamma

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.