unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Struntpratarna i politiken

Nu talas mycket om kriminella gäng och utanförskap. Vi får budskap om att vi måste ha flera poliser och strängare straff.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Fängelser ska vi bygga utomlands (KD). Troligen drivna av privata företag, betalt av svenska staten, med avtalsenliga löner men utan skatteplikt i Sverige. Det blir troligen en oerhört dyr biståndspolitik. Bygger vi fängelserna i låglöneländer kan vi till och med skapa en ny överklass. De är fångvaktare alternativ fängelseledning beroende på politisk inriktning i Sverige. Självklart måste vi göra allt för att stoppa såna dumheter.

Vi har ”tagit emot” ungdomar och barn som flytt från krig, svält, förföljelse med mera. Vi har placerat barnen i kaserner med flera barn i varje ”logement”. Personal har gett flyktingarna mat. Ibland har de fått gå i skolan. I Sverige finns dessutom partier och rörelser som helt osmakligt påstår att dessa flyktingar fått hur mycket pengar som helst, ja till och med gratis tandvård. Med det avses förstås att det hade varit bättre om de trasiga tänderna fått ruttna sönder, orsaka infektioner och slutligen en död invandrare. Jag anser är att vi i många fall inte alls har tagit emot flyktingbarn. Vi har förvarat dem, vilket har gett inkomster till kommunerna. Lösningen som föreslås för detta är inte tak över huvudet utan huvudlöst att sätta tak för hur många som får söka asyl i Sverige. Det vill säga att Sverige ska bestämma hur andra länder ska bete sig så att ett visst bestämt antal ska söka asyl. Helt uppe i det blå alltså eller kanske vi ska säga uppe i det bruna.

Under 1900-talet gick Sverige från att vara ett oerhört ojämlikt land till att vara ett av världens mest jämlika. Nu river vi med stormsteg ner det. Det gör vi även i Karlskrona. Här gör vi det utan att ens skylla på invandrare. Så gott som varje sammanträde i kunskapsnämnden rapporteras delegationsbeslut, där barn stängs av från förskola och fritids, eftersom vårdnadshavare inte betalt avgiften. Vi skiljer alltså medvetet av vissa samhällsgrupper från gemenskap och kamratskap. Det är politiker i Karlskrona som på detta sätt hjälper till med rekrytering till kriminalitet. Det är bara Vänsterpartiet i Karlskrona som vänder sig mot detta. Övriga partier tycker inte att det är mer än rätt att skilja ut de barn vars föräldrar inte vill eller kan betala avgift till förskola eller fritids.

Förr i tiden fanns ett ordspråk: ”Som man bäddar får man ligga.” Min personliga och alla vänsterpartisters (som jag känner) åsikt är att det infamt dumt att tro, att barn som på detta sätt avskiljs från sina kompisar, kommer att känna någon som helst solidaritet med samhället. Det är lättare att känna solidaritet med någon som inledningsvis bjuder på glass, godis och tid.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Åke Stridh