Sverige är delaktig i USA:s krigshets

Judith Skörsemo ,
Övningen Baltops 2014 genomfördes under ledning av USA.  Nu väntar den marina övningen Aurora. Foto: Yvonne Åsell / TT
Övningen Baltops 2014 genomfördes under ledning av USA. Nu väntar den marina övningen Aurora. Foto: Yvonne Åsell / TT

Hur trovärdigt är regeringens satsning på att skydda Östersjön när den samtidigt ska medverka i NATO:s stora krigsövning Aurora. Vilka miljökonsekvensbeskrivningar har gjorts inför den övningen?

Hur många år och skattemedel behövs för att åtgärda övningarnas miljöförstörelse. Att Ryssland också krigsövar samtidigt är självklart medräknat i sceneriet.

Östersjön är ett ömtåligt hav så varför väljer NATO att göra sina övningar där. Enligt krigsexperter i USA ingår det i NATOs strategi. USA provocerar med sina krigsövningar runt om i världen. Det är viktigare att stödja vapenindustrin än att folk ska få leva ett normalt liv utan krig.

Varför fördömer inte FN också USAs agerande. USA kan tydligen bete sig hur illa som helst utan att omvärlden reagerar. Det är sorgligt att uppleva att Sverige numera deltar i USAs krigshets istället för att kämpa för fred.

Det är svårt att förstå hur vi bara åser och noterar den ena miljökatastrofen efter den andra där massor av människor drabbas utan att satsa alla resurser på att stoppa klimatförändringen och miljöförstörelsen.

Istället förvärrar vi med att förbereda för krig och satsar massor av resurser på att mörda varandra. För mig är det obegripligt.