unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Trängselskatt på el-nätet

Snart har vi ”trängselskatt” även i Blekinge...Så illa kan det gå, med det är nog ändå inte så farligt! För oss gäller det ännu inte på vägnätet men väl på el-nätet.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Själv kan det gå så att jag i stället för att som nu betala ca 8 öre/kWh till att få betala efter en annan modell, där priset kan bli en bit över 100 kronor per kilowatt.

Det är det som kommer att bli en verklighet för oss kanske inte i vinter men mycket troligt till nästa vinter. Det beklagliga är att våra nätbolag ännu inte vill förklara för oss elanvändare vad det kan betyda för våra redan höga elräkningar. Det gäller i högsta grad för villaägare med direktverkande eluppvärmning (och varmvatten).

Förhoppningsvis kommer nätbolagen ut med bra information nu till vintern så att berörda villaägare till nästa vinter hinner att åtgärda sina uppvärmningssystem till nästkommande vinter.

N-E,Xergi Mattsson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Ronneby