GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tristess kan ha skapats i Olofström

Emanuel Norén med påhittad identitet på Facebook vid namn Emjo Nor, blir upprörd över mina kommentarer och ifrågasätter mitt uttalande kring att jag förminskar bränderna med att ungdomar saknar lokal och anlägger bränder. Vi filmade i 50 minuter, 1 minut blev sänt.
Publicerad 23 juli 2021
Detta är en insändare i . Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Morgan Bengtsson (S) kommunalråd Olofström besvarar Emanuel Norens (L) insändare om bilbränder.
Morgan Bengtsson (S) kommunalråd Olofström besvarar Emanuel Norens (L) insändare om bilbränder.
Foto: Gunnel Persson

Emanuel Norén skriver bl a: Det är anmärkningsvärt resonemang av ett kommunalråd. Han skyller alltså anlagda bränder på att ungdomarna saknar lokal. Nästan ursäktar beteendet med att det är samhällets fel som skapat tristess hos ungdomarna som i brist på fritidsgårdar var tvungna att elda lite.

Vi pratade om mycket och SVT klippte ihop inslaget, men inte många ord om ungdomar eller saknad lokal? Däremot en tristess i samhället som kan ha skapats. Jag tog upp alla goda insatser som vi gjort från kommunen, men tyvärr kom det inte med. Att vi stängde ner vårt samhälle allt mer kom med och frågan löd: Har du någon kommentar på något speciellt som hänt under året? Jag tog upp bränderna som skett i Olofström. Fel?

Kanske Emanuel Norén eller Emjo Nor är mer insatt än jag och berörda parter inom Olofströms kommun….

Morgan Bengtsson

Kommunalråd (S) Olofström