Varför har Sölvesborg blivit så otryggt?

Insändare Artikeln publicerades

Artikeln i Sydöstran 6 november om låsandet av kommunhuset ger upphov till liten undran: Varför blev allting i vår kommun plötsligt obehagligt, farligt eller hotfullt efter Louise Erixons trontillträde?

Tiggare upplevdes helt plötsligt som obehagliga och ordningsstörande.

Plötsligt skiftade vår stad karaktär! Den blev över en natt otrygg och farlig att vistas i, så det behövs både inhyrda väktare och övervakningskameror.

Tidigare har öppenheten rått både i stan och kommunhuset. Nu ska kommunhuset låsas för allmänheten. Helt plötsligt är vi medborgare ifrågasatta och potentiellt farliga. Och som exempel på "farlighet" anger man en MUFare som ville skänka kommunen en prideflagga!

Jag undrar om inte det farligaste som hänt vår kommun är SD-styret! Den enklaste åtgärden för att återfå tryggheten i vår kommun, tror jag, vore att förbjuda S(k)amstyret. Men hur gör man det?

Lars Erik Jonsson

Sölvesborg

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.