unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska

Sex av tio medlemmar i IF Metall är oroliga att de inte skulle klara sin ekonomi vid en längre tids sjukdom, visar en ny undersökning från Novus. Det finns tyvärr fog för den oron.
Trots att regeringen har tagit bort den bortre tidsgränsen som alliansen införde finns det fortfarande brister i vår gemensamma sjukförsäkring. I dag överges alltför många människor av samhället när de blir sjuka.
De har varit med och finansierat sjukförsäkringen, men får ändå inte ersättning när de behöver den. Det är oacceptabelt. Försäkringskassans bedömningar har blivit för hårda. Vi kräver att regeringen fortsätter arbetet med att skapa en tryggare sjukförsäkring, men det finns ett hot.
Alliansen och Sverigedemokraterna vill återinföra den bortre tidsgränsen. Det vore ett hårt slag mot de industriarbetare som redan i dag är oroliga att inte kunna försörja sig om de blir sjuka. Sjukförsäkringen måste förbättras – inte försämras igen.
Annette Rydell, ordförande för IF Metall i Blekinge är orolig över vad som kan hända med sjukförsäkringen.
Annette Rydell, ordförande för IF Metall i Blekinge är orolig över vad som kan hända med sjukförsäkringen.
Foto: Mattias Mattisson
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

IF Metall Blekinge

Annette Rydell Ordförande

Stefan Andersson Arbetsmiljöansvarig

Mats Hedberg Försäkringsansvarig

Marcus Degerskär Facklig/politiskt ansvarig

Läs mer