Vi vill se rektor Johan Johansson rentvådd

Insändare Artikeln publicerades
Kommundirektör Carl-Martin Lanér har vid flera tillfällen uppvaktats med krav på att Karlskrona kommun ska be Johan Johansson om ursäkt.
Foto: Mattias Mattisson
Kommundirektör Carl-Martin Lanér har vid flera tillfällen uppvaktats med krav på att Karlskrona kommun ska be Johan Johansson om ursäkt.

Nu sluter ett parti i fullmäktige upp och vill ge rektor Johan Johansson upprättelse i en insändare. Det räcker inte med ett partis goda vilja utan de behöver ha hela fullmäktige med sig för att beslutet om att ge Johan upprättelse ska kunna tas.

Även om kommundirektören är villig att arbeta för en upprättelse så har han inte ett från politikerna delegerat uppdrag att ta fram ett förslag till gottgörelse, utan att politikerna ger honom det mandatet. Det vi ser idag är spel för gallerierna. Flertalet partier hänvisar till Carl-Martin Lanér vilket i sig blir ett Moment 22, när det är de själva som sitter på lösningen.

Det förslag vi i stödgruppen tagit fram tillsammans med Karin är att Johan ges en gottgörelse som gör honom gott i den situation han lever idag. Hans rehabilitering kostar några tusen i månaden och den ger honom en bättre livssituation. VI menar att det är det minsta kommunen kan göra för Johan. Träningen och behandlingen ger honom bättre sömn och medverkar till att han känner sig lugnare. Gå samman, över partigränserna och uppträd värdigt mot denne man, hans fru, hans barn, föräldrar, alla som arbetade på Tullskolan då och alla oss som bor i Karlskrona kommun.

Det jag önskar mig till jul är Johans upprättelse. Inget annat har innebörd. Låt Johans barn kunna berätta för sin svårt handikappade pappa att han är rentvådd, låt dem få känna stolthet över sin fina pappa som älskar sin familj, som gjorde allt som stod i sin makt för människorna omkring sig, som såg var och en av sina elever och månade om sin personalgrupp, Låt Johans närmaste åter kunna känna glädje, kunna se framåt i sina liv igen, efter att den börda av skuld som också de bär, de som inte kunde ha räddat honom, lyfts av dem genom upprättelsen som inte kan dröja längre.

Maiellen Stensmark

Socionom, samhällsplanerare, lärare

Ordförande i SPES Blekinge

Talesperson för FB-gruppen Vi som vill Rektor Johan Johansson namn ska rentvås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.