GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Viktiga satsningar som Vänsterpartiet fått igenom

En rad Metoo-satsningar, med bland annat 50 miljoner kronor i ökat anslag till landets kvinnojourer, är några av de saker Vänsterpartiet fått igenom i vårens budgetförhandlingar med regeringen. Under hösten blev det tydligt hur sexuella övergrepp och trakasserier finns överallt i samhället.
Publicerad 19 april 2018
Detta är en opinionstext i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu måste det synas i budgeten att vi tar dessa vittnesmål på allvar. Därför tycker vi att det är viktigt att vi har fått igenom satsningar som gör skillnad både på arbetsplatsen, i skolan och i hemmet.

Dessutom har partiet fått igenom ett ungdomspaket, som bland annat innehåller 100 miljoner kronor till sommarjobb för unga, samt pengar för att öka tillgängligheten till vården under sommaren. Det är viktiga satsningar vi fått igenom. Unga får chans att komma in på arbetsmarknaden och den som är gammal eller sjuk ska inte behöva oroa sig över hur vårdsituationen ser ut i sommar.

Något Vänsterpartiet drivit i budgetförhandlingarna, men inte fått igenom, är en ökad beskattning av de rika för att öka jämlikheten. De med höga inkomster behöver ge tillbaka betydligt mer till vårt samhälle än vad de gör i dag. Tyvärr visar regeringen inget intresse för att låta denna grupp bidra mer, berättar vår förhandlare Ulla Andersson.

Vänsterpartiets reformer i vårbudgeten 2018 (totalt 740 mnkr):

– Metoo-paket (170 mnkr).

– Förstärkning och breddning kvinnojourer (50 mnkr).

– Regionala skyddsombud (15 mnkr)Arbetslivet.

– Utbildningsinsats Arbetsmiljöverket (10 mnkr)

– Skola sex- och samlevnad (50 mnkr)

– Utbildningsinsats Brottsoffermyndigheten samtyckeslagstiftningen (10 mnkr)

– Utbildningsinsatser riktade mot rättsväsendet (10 mnkr)

– Kunskapslyft socialsekreterare (25 mnkr)

– Ungdomspaket (170 mnkr).

– Sommarjobb för unga (100 mnkr)

– Ungas kultur- och idrottsaktiviteter (20 mnkr)

– Sommarsatsning fritidsgårdar (50 mnkr)

– Sommarsatsning tillgänglighet sjukvården (400 mnkr)

Vänsterpartiet  gör skillnad! Vi följer upp detta i Blekinge med ett seminarium på temat Kvinnors lika möjligheter till ett eget arbete och ett självständigt liv.

Rebecca Wald och Willy Söderdahl, Vänsterpartiet i Sölvesborg