unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Det här kan du göra på höstlovet

Under höstlovet bjuds det på flertalet aktiviteter för lediga barn och ungdomar i Karlshamns kommun. Det handlar bland annat om skytte, bangolf, innebandy, disco och tårttävling.
Under höstlovet bjuds det på flertalet aktiviteter för lediga barn och ungdomar i Karlshamns kommun.
Under höstlovet bjuds det på flertalet aktiviteter för lediga barn och ungdomar i Karlshamns kommun.
Foto: Sergei Grits

En av dem som varit med och tagit fram aktivitetskatalogen för höstlovet i kommunen är Peter Parnfelt.

– Det är många föreningar som är med. Totalt 25 föreningar erbjuder aktiviteter den här gången, vilket är något fler än vid sportlovet, säger Parnfelt.

Ett gratis höstlovsläger med Freestyle Phanatix, nordens största hiphop-kollektiv, riktar sig till barn som går på mellanstadiet. På lägret som äger rum i Lokstallarna, kan både nybörjare och erfarna prova sig fram till nya rytmer och rörelser. Lägret äger rum måndag den 28 oktober och tisdag den 29 oktober.

På biblioteket kan du till exempel ta del av berättarföreställningen, "Troll, troll, troll". Det går att se föreställningen den 28 oktober på Hällaryds bibliotek, 29 oktober på Karlshamns stadsbibliotek och 30 oktober på Svängsta bibliotek.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Fritidsgården Annexet anordnar bland annat fiskeläger för dig som går på gymnasiet eller högstadiet. Den 28-30 oktober kan deltagarna flugfiska, fiska gädda i havet och fiske i insjö med båt.

I Bellevueparken blir det Halloweendisco på fredag den 25 oktober som hålls vid två tillfällen. Först ut är årskurs 1 till 3 och sedan blir det disco för årskurs 4 till 6.

Den 30 oktober blir det Mangaworkshop med Natalia Batista där du kan lära dig att skapa dina egna mangafigurer på både Stenbacka bibliotek och Stadsbiblioteket Karlshamn. Natalia som ligger bakom serierna "Mjau" lär bland annat ut grunderna i hur man tecknar figurerna.

Flera av fritidsgårdarna har höstlovsöppet.

Fakta

Urval ur aktivitetskatalogen

28-29 oktober klockan 12-16: Testa "Världens snabbaste racketsport". Drop-in i gamla tennishallen. Tränare finns på plats för frågor samt hjälp. För barn från årskurs 1.
28 oktober och 30 oktober klockan 9-11: Trampolinhoppning i Vägga B-hall för dig som är tio år och äldre.
29 oktober och 31 oktober klockan 17-20: Prova på luftgevärs- och luftpistolsskytte hos Ringamåla Skytteförening.
29 oktober: Färg- och Formverkstad i Lokstallarna. Klockan 16-18.30 för barn från sex år och uppåt.
30 oktober: Föreställningen "Tumult i trollvärlden". Klockan 15 i Lokstallarna.
30 oktober och 1 november klockan 10-15: Prova på schackspel i Citygallerian. Öppet för alla.
31 oktober: Prova på kampsport på Karlshamns Fightcenter vid Tubba Torg. Klockan 17.30-18.45.