unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fem vanliga parkeringsmissar – så undviker du böter

Att få en parkeringsböter kan svida rejält i plånboken. Mera har träffat trafikhandläggaren Per Olsson, som berättar om de fem vanligaste parkeringsmissarna i Karlshamn.
Trafikhandläggaren Per Olsson berättar om parkeringssituationen i Karlshamn.
Trafikhandläggaren Per Olsson berättar om parkeringssituationen i Karlshamn.
Foto: Mattias Mattisson

Varje år delas flera tusentals parkeringsböter ut i landet. Trafikhandläggaren Per Olsson har varit i kontakt med parkeringsvakterna i Karlshamns kommun, som berättar om de vanligaste parkeringsmissarna som Karlshamnsborna gör.

– Att parkera på stoppförbud på lastplats, stanna för nära korsning och övergångsställe är tre vanliga missar enligt parkeringsvakterna, berättar Per Olsson.

Parkering på gångfartsområde tillåts bara där det finns målade parkeringsrutor, men trots det parkerar många sina bilar på otillåtna ytor.

Karlshamnsborna tenderar också att parkera på parkeringsplatser för rörelsehindrade, där de inte har giltigt tillstånd att stå. Det är också vanligt att inte följa tidsreglerna korrekt, långtidsuppställda fordon och att inte betala parkeringsavgiften.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Trots att många tenderar att parkera fel är det framförallt två gator i Karlshamn som utmärker sig, där parkeringsvakterna ofta får dela ut böter.

Enligt vakterna så är det ofta felparkeringar på Norra Fogdelyckegatan och Kungsgatan, berättar Per Olsson.