unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Flicka utan stödperson på grund av personalbrist

På grund av personalbrist lyckades kommunen inte ordna någon kontaktperson åt flickan. Nu anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att kommunen ska betala en sanktionsavgift.

I slutet av 2016 fattade kommunen beslut om att flickan skulle få en kontaktperson som skulle stötta henne, eftersom hemförhållandena var sådana att hon inte kunde bo kvar där. Flickan angav själv namnet på en socialsekreterare hon ville ha som kontaktperson.

Drygt ett år senare avslutades ärendet efter att flickan i en kontakt med kommunen sagt att hon inte längre hade behov av någon kontaktperson.

Kommunen har i ett yttrande angett att personalbrist legat bakom det faktum att man inte kunde hitta någon kontaktperson åt flickan. IVO konstaterar att det ”inte anses skäligt att en ungdom drabbas av kommunens personalbrist”.

Man föreslår nu att förvaltningsrätten ska besluta om en särskild avgift på 10 000 kronor.