unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Föreningar i upprop mot beslut om investering i Asarum

Efter kommunens beslut att satsa på en ny klubbstuga och en ny kiosk på Asarums IP har det kommit flera reaktioner. Nu vänder sig 13 idrottsföreningar till kommunfullmäktige i ett öppet brev där man är kritiska till kommunens agerande.
Satsningen på Asarums IP är omdebatterad.
Satsningen på Asarums IP är omdebatterad.

Tidigare har Högadals IS riktat kritik mot kommunens beslut. Satsningen på en enskild förening upplevs som orättvis när samtidigt föreningsbidragen sänks.

Nu ansluter sig flera idrottsföreningar till den kritiska skaran. I ett öppet brev till kommunfullmäktige framför de 13 föreningarna att det å ena sidan är ”fantastiskt att se att kommunen satsar så mycket” på föreningsidrotten.

Det man vänder sig mot är fördelningen av de miljoner som nu kommer föreningslivet till del. Obekräftade uppgifter gör gällande att det handlar om en satsning på omkring 30 miljoner kronor. Att en av 50 föreningar får en så stor investering tycker man är fel. I likhet med den tidigare kritiken tar man också upp minskningen av föreningsbidragen.

Föreningarna vill nu att kommunfullmäktiges ledamöter funderar över om upprustningsbehovet på Asarums IP verkligen är så stort, om det finns andra anläggningar i behov av upprustning som fått stå tillbaka lång tid och om beslutet riskerar att hämma utvecklingen för idrottsföreningarna i stort i Karlshamn.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Under torsdagen kom besked från politiken om att beslutet om minskat föreningsbidrag kommer att rivas upp.