unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fridas Design inleder samarbete med lokala företag

Frida Åkesdotter på Fridas Design inleder samarbete med lokala företag för att arrangera event med smak och inredning i fokus.
Frida Åkesdotter på Fridas Design, Maria och Ola Johansson på OM.DuoVin och Jacob Berg på Kronolaxen, inleder samarbete.
Frida Åkesdotter på Fridas Design, Maria och Ola Johansson på OM.DuoVin och Jacob Berg på Kronolaxen, inleder samarbete.
Foto: Elin Möllervärn

Ett år har gått sedan Frida Åkesdotter på Fridas Design slog upp dörrarna till butiken i Karlshamn.

– Det var i mars förra året som vi öppnade butiken. Till en början var det bara tanken att det skulle vara ett showroom, men nu har det blivit en butik, berättar Frida Åkesdotter.

Nu inleder hon ett samarbete med lokala företag, där mat, dryck och inredning ska kombineras i ett.

– Det började med att jag var sugen på att ha en kombination mellan butik och event.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Så tillsammans med Ola och Maria Johansson på OM.DuoVin och Jakob Berg från Kronolaxen, kommer vi nu erbjuda vin och tapaskväll, i en specialdesignad miljö.

Eventen arrangeras i Fridas butik på Sölvesborgsvägen 21.
Eventen arrangeras i Fridas butik på Sölvesborgsvägen 21.
Foto: Elin Möllervärn

Evenemangen kommer arrangeras i Fridas butik på Sölvesborgsvägen, där kvällen anpassas efter kundens efterfrågan.

– Det kommer finns möjlighet att ändra miljön med inredning, samt ändra upplägget på maten och vinet. Man kan skräddarsy hela programmet utifrån inredning, mat och vin helt enkelt, säger Ola Johansson.

Tilltuggen som serveras under kvällen kommer gå att köpa i Fridas butik.

Jakob Berg på Kronolaxen kommer stå för huvudrätten, medan Ola och Maria på OM.DuoVin står för vinet som är importerat från en vingård i södra Spanien.

– Vingården är Europas högsta område där man odlar vin. Det är varmt på dagen och kallt på natten. Klimatet gör att vinet har en hög fruktighet, samtidigt som det har en balanserad syra, säger Ola.

Från invigningen av årets första event.
Från invigningen av årets första event.
Foto: Frida Åkesdotter

Frida ser positivt på fler eventuella lokala samarbetspartners i framtiden.

– Mer och mer folk börjar se att det är viktigt med samarbete. Jag vill ha speciella och långvariga samarbeten. Sedan är vi öppna för andra förslag också.

– Det är viktigt att se möjligheterna med samarbeten istället för att konkurrera med varandra, framförallt om man är en liten stad som Karlshamn, säger Frida Åkesdotter.

Foto: Elin Möllervärn