GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Eldade upp glödlampor och tändstift – döms

Nu döms mannen till att böta drygt 10 000 kronor för sitt miljöbrott.
Karlshamn • Publicerad 12 oktober 2018
Foto: Boris Roessler

En man boende i kommunen skulle höststäda i början av september och valde då att elda upp skräpet på sin tomt. I högen fanns glödlampor, gamla målade bräder, tändstift, plåt- och plastföremål.

Händelsen anmäldes och Åklagarmyndigheten, riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål dömer nu mannen som närmar sig 50 år till dryga böter.

De menar att mannen har hanterat sitt avfall felaktigt. Att elda upp denna typ av föremål kan medföra en förorening såsom dioxiner och tungmetaller som är skadliga för människors hälsa, djur och växter.

Mannen döms till 30 dagsböter à 340 kronor. Sammanlagt ska han böta 10 200 kronor för sitt begångna miljöbrott.

Gunnel PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.