1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är recepten som tog dem till final

Två män slåss om titeln, Årets viltkock. Finalen går av stapeln på Eriksberg.
Foto: Gunnel Persson

Den andra februari avgörs det, då kommer finalisterna, Emil Lindfors från Bryggaregatan i Skellefteå och Emil Hedblom från Buustamon i Åre att göra upp om titeln, Årets viltkock.

Tävlingen är uppdelad i två delar. Under förmiddagen tillagar de sin mat efter egna recept och med fri inspiration och val av råvaror. En jury där Gert Klötzke, från Svenska viltmatakademin är ordförande, kommer därefter bedöma deras verk.

Under eftermiddagen får finalisterna vara kreativa på ett annat sätt. Då tilldelas de varsin varukorg från Eriksberg och utav det ska en varmrätt serveras. Juryn bedömer.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Vill du prova på något av de recept som tog herrarna till final finns de här: