unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Hitta ut blir större än någonsin

Större än någonsin.
Och kanske viktigare än någonsin.
– Jag skulle säga att Hitta ut kommer i exakt rätt tidpunkt. För alla som är friska är det ett suveränt sätt att komma ut och röra på sig, säger Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen.
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen, är peppad inför årets Hitta ut-start.
Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Stigmännen, är peppad inför årets Hitta ut-start.
Foto: Gunnel Persson

Karlshamn

Den 1 maj går startskottet för Hitta ut och för Stigmännen, som var en av de första orienteringsklubbarna i landet att haka på, blir det för sjätte gången.

– Det är Sveriges snabbast växande natur- och friskvårdsaktivitet. I år är totalt 57 kommuner med, att jämföra med 20 för tre år sedan, säger Lars-Gunnar Bengtsson.

I coronatider tror Stigmännens ordförande dessutom att årets upplaga kan få ytterligare en dimension.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Jag ser redan massor av folk som är ute i våra naturreservat och strövområden. På Sternö har det ibland varit lika mycket folk som på en bra baddag. Det är som en medicin att komma ut och röra på sig i naturen och här kan alla vara med.

142 checkpoints kommer att finnas det här året, en ökning jämfört med i fjol. Men det beror inte på coronaviruset.

– Nej, det hade vi tänkt göra ändå.

Stigmännen trycker 25 000 kartor och samtliga hushåll i Karlshamns kommun får kartan utan kostnad i brevinkastet eller postlådan den sista veckan i april.

Förra året uppskattar Lars-Gunnar Bengtsson att 5 000 karlshamnare använde kartan.

– Vi hade 2 193 som registrerade sig, men vi vet att ungefär dubbelt så många eller fler använder kartan. I år hoppas vi att ännu fler ska registrera sig på hemsidan för Hitta ut för att kunna vara med och tävla. Vi har priser för över 30 000 kronor som lottas ut.

Det här året finns checkpoints bland annat på ett par nya ställen och ett nygammalt.

– Köpegårdsområdet är nytt liksom Järnaviks naturreservat. Sen återkommer Kastellet och det tycker jag är kul. Det är så fint med syrenerna där.

– Årets karta är som en äventyrskarta. Alla spontanidrottsplatser och löprundor är med. Dessutom har alla checkpoints reflexer så de går att hitta även när det är mörkt.