GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Högt flöde ger fler fiskebokningar

De höga vattenflödena i Mörrumsån har inneburit bra marknadsföring för fisket. Jämfört med förra säsongen ser man en ökning med cirka tio procent.
Ortsdatering • Publicerad 20 januari 2018
Foto: Jonathan Lundberg

De senaste helgerna har folk vallfärdat till Kungsforsen för att se det extrema vattenflödet. Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums kronolaxfiske, berättar att man som mest var uppe i 100 kubikmeter per sekund.

– Det har varit så mycket folk att det varit som under turistmånaderna.

Platschefen konstaterar att intresset gett bra marknadsföring och uppmärksamheten har även påverkat sportfiskarna. Bokningen av fiskekort inför årets säsong ser bättre ut än förra året.

– Försäljningen påverkas positivt av det höga flödet, konstaterar Ida-Maria Rigoll som uppskattar att det handlar om en tioprocentig ökning.

Hon konstaterar att ett högt flöde borgar för ett bra fiske redan tidigt under säsongen. Orosmolnet för hur det kommer att se ut med sjukdomsdrabbade fiskar finns dock kvar.

Premiärfisket i Mörrumsån sker den 17 mars. I år kommer premiären inte att föregås av något annat fiske.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.