unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Recept: Julkola

Härligt sega kolor som kan smaksättas efter eget tycke.
Mera julbak och julbaksinspiration på Christins.
Mera julbak och julbaksinspiration på Christins.
Foto: Bo Åkesson

100 g smör

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

1 tsk vaniljsocker

Ev. smaksättning

  1. 1
    Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
  2. 2
    Smaksätt hur du vill, exempelvis med lite saffran, apelsin, eller pepparkakskryddor.
  3. 3
    Koka tills smeten når en temperatur på 124,5 grader.
  4. 4
    Häll smeten på en plåt eller form klädd med smörpapper. Låt stelna något innan du skär i lagom stora bitar efter eget tycke.
  5. 5
    Slå in varje bit i smörpapper när de svalnat.