GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vattenläckan lagad: ”Men fortsätt koka vattnet”

En avgrävd ledning ställde till det för hushållen i Mörrum i nästan ett dygn.
Läckan lagades tidigt under fredagsmorgonen då personal från Karlshamns Energi jobbat hela natten.
– De sista lämnade 06 i morse, det här är olyckligt men uppmaningen kvarstår att koka vattnet i värsta fall ända upp till en vecka, säger Anders Strange, vd på Karlshamns Energi.
Mörrum • Publicerad 28 februari 2019 • Uppdaterad 1 mars 2019
Foto: Gunnel Persson

Karlshamns kommun meddelade vid 11.30-tiden på torsdagen att en vattenledning har grävts av i Mörrum.

– Det är en gräventreprenad som skulle dra nya elledningar som har borrat igenom huvudvattenledningen mellan Asarum och Mörrum. Ledningen är rejält skadad och måste bytas ut, sa Anders Strange, vd Karlshamns energi till Sydöstran under torsdagseftermiddagen.

Under torsdagen fick man in reservdelar och sent i torsdagskväll vid 22-tiden påbörjade man arbetet med att laga vattenläckan – och vid 06 under fredagen gick man i mål och Mörrumsborna kunde få tillbaka sitt vatten.

– Den är lagad inatt med uppmaningen att koka vattnet kvarstår, det finns alltid en risk att det kan komma in bakterier när det har varit hål på en ledning. Vi har skickat sms till alla Mörrumsbor nu och vi tar prover hela tiden, men man kan komma att behöva koka vattnet ända upp till en vecka, säger Anders Strange till Sydöstran.

Anders Strange, VD Karlshamns Energi.
Anders Strange, VD Karlshamns Energi.Foto: Johan Hultgren

Vattentankar placerades tidigt ut med vid kiosken intill kyrkan och vid Konsum samt även vid skolor och i omsorgen.

– Vi kommer att ha kvar den tanken vid kiosken, där kommer det att vara bemannat fram till klockan 18 ikväll (läs: fredag). Den behållaren kommer vi att fylla på om det behövs men nu ska ändå alla ha tillbaks sitt vatten, säger han.

– Vi kommer att gå ut med information när vattnet åter går att dricka, det kan ta några dagar, säger Anders Strange och fortsätter:

– Vattnet kan vara missfärgat även i andra delar av kommunen på grund av avlagringar som lossnar. Det är inte farligt, bara otrevligt. Man ska bara se till att spola försiktigt så går det bort.

Det här området drabbades av läckan

(KLICKA PÅ BILDEN FÖR FULL STORLEK).

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Gunnel PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.